петък, 8 май 2009 г.

България над всичко
Прегледи: 30 - Коментари: 0
За войната - като за победа
За войната - като за победа
© 2009 – Bogomil Kostov AVRAMOV-HEMY
ЗА ВОЙНАТА - КАТО ЗА ПОБЕДА
от
Богомил Костов АВРАМОВ-ХЕМИ

ПЕТИ МАЙ – ДЕНЯТ НА ПОБЕДАТА, /официозно - 9 май - бел.ред./ ознаменува срещата на армиите на СЪЮЗНИЦИТЕ на ЕЛБА. (За БНА – в Клагенфурт, Австрия!) Капитулацията на ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ бе окончателна и крайна. Историята доказа, че ПОСТРОЕНОТО ВЪРХУ ОМРАЗА И КОРУПЦИЯ Е КРЕХКО И НЕТРАЙНО. Адолф ХИТЛЕР, бе въвел т.н. "ДИРИЖИРАНА КОРУПЦИЯ", с която се опитваше да превземе света. Изчезването на фамозния най-отговорен специалист по всичко Адолф ХИТЛЕР, и днес е загадка. Твърди се, че се е оттеглил овреме в АРЖЕНТИНА. Както и това, че през шестдесеттях години на миналият век е починал ... в НЮ-ЙОРК. (По-късно се оказа, че това е негов далечен братовчед!) Краят на военните действия на сушата в морето и по въздуха обаче, даде тласък на началото на нестихващи по сей-ден подозрения между БИВШИТЕ СЪЮЗНИЦИ, дали мило и драго за да унищожат идеологията на ФАШИЗМА. РАЗДЕЛЯНЕТО НА ГЕРМАНИЯ НА ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ЧАСТИ СЕ ОКАЗА НЕУДАЧНО. Бизония СЕ ПРЕВЪРНА В западна Германия, И ТЯ ОТНОВО ОБСЕБИ СТАРА ЕВРОПА И СВЕТА. За повече от петдесет години земно време – ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕТО НА СВЕТА носеше фантастични печалби на едрите акционери и банките НА ЗАПАД, за сметка на ресурсите И ЦЕНТРАЛИЗИРАНИТЕ БЛАГИНИ на ИЗТОКА. В това число и малка МАТИ БОЛГАРИЯ, научила се да живее малко по-иначе, и доста по-достойно. За да бъде РАЗГРАБЕНА ЛИБЕРАЛНО, чрез механизмите на глобализма.

В НАЧАЛОТО НА МАРТ 1941 г., хитлеристките войски се настаниха и във ВАРНА. Плътни зелени редици, в кротък заплашителен марш, от "КОМИТОВО ХАНЧЕ", в посока на МОРЕТО. Не чак толкова много, колкото би могла да изхрани СТАРА ВАРНА, но хлябът стана незабавно черен, а кюспето от маслобойната - деликатес. Търговията на черно незабавно потръгна. Вършеха я т.н. ЧЕРНОБОРСАДЖИИ, по-късно прибрани зад решетките, за да се окажат първи поборници за комунисткическа власт. Кварталните кръчми привечер се изпълваха със зелени униформи. Бяха малки кръчми по ханища. В които апапите от махалата не припарваха. В ресторант "ГРОЗД" се видя немски джаз-балет, и това продължи доста. По улиците плъзнаха камионетки с антени върху покривите. (Историческа справка твърди за над 400 – словом четиристотин, червеноармейски радиостанции позиционирани в СТАРА ВАРНА – ПАМУЧНИЯТ КВАРТАЛ, месец преди да навлязат русите в БЪЛГАРИЯ!) Випускниците на "ДОЙЧЕ ШУЛЕ" изпросперираха. По радиото дънеха немски маршове. Не мога да не отбележа, кварталните мъжаги и бащи, основно слушаха ВВС. Там бе неподправената истина. От време навреме – предимно обед и вечер, на вълната на РАДИО СОФИЯ се явяваше гласът на Георги ДИМИТРОВ, много успешно заглушаван. Тогава БЪЛГАРСКАТА ИСТИНА променяше честотата. Мъжете знаеха това, и също отместваха стрелката. Не, не бе загубена СТАРА ВАРНА за глобална политика. (На Варненското Промишлено Изложение през Втората Светоивна Война имаше съветски щанд с комбайн и трактор!) Вечер, подир полицейския час, звучаха престрелки. Хората знаеха, ВЛАСТТА КОГО ПРЕСЛЕДВА. Бе пълно с безплатни вестници и списания, платени от немската пропаганда. Често-често те идваха на първа страница със знаменитото "V", но на хората бе ясно, за какво става дума. За още зърнени храни, сирене и кашкавал, за още кожени кожехчета, за какво ли не.

ПРЕЗ ЕДНА ЛУННА ЛЯТНА НОЩ НА 1943 г., по брега на морето излезе риба на талази. Народът газеше до колене, гребейки с шепи жива риба. За да товари легени, торби, кошове, чували и каруци. Този берекет означава – ВОЙНАТА СВЪРШВА, твърдяха стари маримани залутани край своите лодки. Над множеството ниско премина самолет. ПВО го пипна кръстосано със своите прожектори, но не се осмели да гръмне. Видя се, че не е немски. Не мина и година, и в един още по-прекрасен ден в морето се чуха гърмежи. Немците потапяха своите кораби, за да се изнесат пешком на ЗАПАД.

СТАРА ВАРНА изтърпя ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА с лишения, и надежда за нещо ново, което за тези земи винаги иде от СЕВЕР. Така стана и този път. На 05.09.1944 г., тясното тогава шосе ДОБРИЧ-ВАРНА, бе претъпкано от колони военна техника в две посоки. Денонощните тревоги, при които целият град хукваше в лозята, бяха отменени. Училищните занимания започнаха нормално – с поп. Преди да започне ВОДОСВЕТЪТ, попът разбра че за дълго ще е излишен. Бащите от махалата отидоха на фронта. Някои от тях не се завърнаха. Които се завърнаха, бяха окаяници тръгнали по доктори.

ТОГАВА СЕ ПОТЪРСИ СМЕТКА. Тръгна т.н. "НАРОДЕН СЪД", днес упрекван в НЕПРАВДОЛЮБИЕ от мнозина. Като гледам либералните управляющи, как налагат СИСТЕМНО ДИРИЖИРАНА КОРУПЦИЯ си мисля, ПРИМИТИВЕН АЛА СПРАВЕДЛИВ ще да е бил този, непонятен за хлапаците тогава, СЪД. Подир кончината на ЦАР БОРИС ТРЕТИ ОБЕДИНИТЕЛ, ПРАВИТЕЛСТВОТО-РЕГЕНСТВО НА СИМЕОН ВТОРИ, бе в открита война със своя си народ. Бе успяло официално – ПО РЕДА НА ЗДД - да се саморазправи с 10 000 партизани, 20 000 ятаци, 60 000 политически затворници, с повече от 30 000 концлагеристи, По бойните полета от СТРАЦИН до БЕРЛИН, под водачеството на генерал Владимир СТОЙЧЕВ, от половин милионната армия участвала в бойните действия загинаха над 10 000 човека. Много от тях партизани-доброволци. Мнозина – от изтъкнатия БЪЛГАРСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ЕЛИТ ОТ ПРЕДИ ВОЙНАТА. На ПАРИЖКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА МИР-1945 г., ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ бе върнато в неговите граници от преди 1941. ВАТЕНКАТА се превърна в ежедневна дреха. Прокламираха се промени, които – ЗАБЕЛЕЖЕТЕ! - бяха планомерно осъществени. Промени от ДОЗИРАНА ЦИВИЛИЗАЦИЯ ЦЕНТРАЛИЗИРАН СЪВЕТСКИ ТИП, с изключителни материални натрупванията. РУСИЯ се намесваше, не толкова да контролира, колкото да координира. Дали го правеше успешно? Историята ще ни покаже. Натрупванията? Менте-комунистите нахлули в БКП подир АПРИЛСКИЯ ПЛЕНУМ ги туриха в джоб.

И сега – ОТНАЧАЛО ...
Публикуване на коментар